Ben je met je webshop constant bezig om nieuwe strategieën te bedenken en de website te verbeteren? Na het bedenken komt de uitvoerende fase. De verwerkelijken van je plannen met behulp van een gebruiksvriendelijk e-commerce platform is dan zeker een pré. Een van de meest gebruikte e-commerce platforms is Magento.

Dit is een e-commerce platform dat bekend is vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid en vormt een basis voor vele succesvolle webshops. Heb je een webshops en twijfel je over de voordelen van Magento? Lees dan snel onderstaande punten.

#1 Handige features

Magento heeft een aantal standaard features die een ideale basis leggen voor een succesvolle e-commerce webshop. Denk hierbij aan:

 • Layered navigatie
 • Geavanceerde interne zoekmodule
 • Wenslijst
 • Favorieten
 • Productvergelijkingen
 • Meerdere websites in één platform beheren
 • E-maillijsten / integratie met Mailchimp
 • Gegroepeerde producten
 • Een helder Content Managing Systeem voor statische pagina’s en de content op product- en categoriepagina’s

Magento geeft je veel vrijheid op het gebied van design en is zeer gebruiksvriendelijk voor de gebruiker.

#2 Filterpagina’s

Veel producten in een webshop hebben attributen waarop je kunt filteren. Magento biedt een eenvoudige optie om dit per productcategorie te doen. Hiermee kan je unieke pagina’s creëren waar je unieke content op plaatst. Denk aan attributen zoals:

 • Kleuren
 • Merken
 • Maten
 • Materialen

Dit is zeer interessant aangezien je met deze filters je bezoekers een nog beter aanbod kan voorschotelen en hier tevens ook landingspagina’s voor in kan stellen. Kortom: je kan nieuwe zoekwoordingangen creëren voor je e-commerce winkel.

Filterpagina - voordelen magento webshop

#3 Flexibiliteit

Magento is ontzettend flexibel. Afhankelijk van de grootte van je e-commerce shop zijn er verschillende bedrijfsoplossingen beschikbaar. Daarnaast zijn er verschillende thema’s en templates beschikbaar, waardoor er voor elke webshop een iets unieks is.

Tip: wees onderscheidend en laat het design uitvoeren door iemand die ervaring heeft met e-commerce. Vervolgens laat je de website bouwen door een Magento specialist.

#4 SEO-vriendelijk

Magento heeft verschillende SEO oplossingen ingebouwd voor de optimalisatie van je webshop. Via Magento is het eenvoudig om het volgende te managen:

 • Meta tags
 • Url-structuren
 • Instellen van redirects
 • Content op landingspagina’s
 • En nog veel meer…

#5 Eenvoudig upsellen & cross sellen

Je kent het wel. De bekende bundels onderaan een product of een upsell bij een winkelmandje:

upsellen & crossellen - voordelen magento webshop

Met behulp van Magento is het eenvoudig om upsell of cross sell mogelijkheden toe te voegen aan je website. Op deze manier verbeter je niet alleen de gebruikerservaring op de website maar verhoog je ook de gemiddelde orderhoeveelheid van een klant. Geef bezoekers de mogelijkheid om relevante accessoires, vergelijkbare producten en ‘mensen die u voor gingen kochten ook..’- producten te tonen en aan te schaffen.

#6 Breed aanbod aan Magento specialisten

Je wilt natuurlijk altijd groeien met je webshop. Bij groei hoort ook verandering. Magento is een ideaal e-commerce platform om de website te verbeteren en te updaten. Naast het gebruiksgemak voor de gebruikers van het platform zijn er ook zeer veel Magento specialisten te vinden. Zo bestaan er ‘Magento certified’ partners.

#7 Geen geografische beperkingen

Zeker voor internationale webshops is Magento ideaal omdat het zich niet laat limiteren door geografische beperkingen. Taal en valuta zijn twee variabele factoren over de gehele wereld. Magento zorgt ervoor dat de grenzen verdwijnen en iedereen bij een Magento e-commerce webshop kan winkelen vanuit elke hoek in de wereld.

#8 Order management

Magento biedt webshop eigenaren een eenvoudige manier om bestellingen snel af te handelen. In de Admin panel kan je het volgende:

 • Bekijken van bestellingen
 • Bewerken van bestellingen
 • Afronden van bestellingen
 • Facturen behandelen
 • Verzendbewijzen printen
 • Email notificaties genereren

En dit zijn maar een aantal van de standaard mogelijkheden voor een Magento webshop.

#9 Plug-in vriendelijk

Magento heeft de meeste plug-ins van alle e-commerce platforms ter wereld. Denk bij een plug-in aan de mogelijkheid om automatisch een Google Shopping feed te maken van alle producten. Elke webshop heeft zijn eigen eisen en wensen om zich te verbeteren. Magento biedt deze mogelijkheid door vele verschillende plug-ins beschikbaar te stellen. De plug-ins voor Magento kunnen eenvoudig worden geïmplementeerd.

Tip: wil je je een automatische Google Shopping feed vanuit Magento genereren? Bekijk dan eens de Koongo plug-in.

plugin vriendelijk - voordelen magento webshop

#10 Third party in de broncode

Bij Magento is het ook eenvoudig om zelf code van derde partijen toe te voegen aan de website. Een developer kan deze code eenvoudig integreren met de broncode van Magento webshops. Dit zorgt ervoor dat je als e-commerce shop profiteert van beide kanten. Daarnaast ben je met Magento ervan verzekerd dat de code goed blijft werken in samenwerking met plug-ins en bij updates.

#11 Open source

Net als WordPress is Magento open source software. Dit betekent dat de broncode vrij beschikbaar is voor iedereen. In de praktijk betekent dit dat Magento een grote achterban van gebruikers heeft wat ervoor zorgt dat er continue een aanwas is aan nieuwe plug-ins of een verbeterde versie van een plug-in die het voor webshop eigenaren makkelijker maakt om de webshop goed te managen.

Met een Magento webshop doorgroeien naar een volgende stap

Wil je de volgende stap maken met je webshop en meer omzet behalen + relevante bezoekers bereiken? Wij helpen je graag bij het boeken van resultaat. Wij zijn zeer ervaren met het optimaliseren van Magento webshops. Neem een kijkje bij onze referenties.

Overweeg je om met je webshop over te stappen naar een Magento CMS? Een ‘Magento certified’ certificaat is een eerste goed indruk van de kennis en kunde van een Magento developer. Een volgende tip is om goed bij de referenties te kijken en de desbetreffende webshops te bellen en te vragen naar de ervaringen met de Magento developers.

Draait je webshop op dit moment op Magento 1? Magento is bezig met een nieuwe versie (Magento 2) van de software. Dit houdt in dat Magento 1 op den duur niet meer wordt ondersteund, zie dit blogartikel van Magento.com. De definitieve datum van wanneer Magento geen ondersteuning biedt aan Magento 1 is op dit moment niet duidelijk. Stap dus tijdig over op Magento 2.

Ook als je een nieuwe webshop laat bouwen is het belangrijk dat dit in Magento 2 omgeving plaatsvindt.