In Nederland is Google, net zoals bijna overal in de wereld, de grootste zoekmachine. Veel mensen vergeten echter dat Bing ook een aardig marktaandeel heeft. Veel bedrijven kiezen ervoor om alleen te adverteren in Google omdat zij daarmee het grootste gedeelte van de markt bereiken. Dit is een gemiste kans, want adverteren op Bing heeft zeker zijn voordelen.

Hier zijn 5 redenen waarom je moet starten met het adverteren op Bing!

1. Tweede grootste zoekmachine

Zoals we al eerder hadden gezegd. Bing is de grootste zoekmachine na Google. Alhoewel Google meer dan 90% in handen heeft, bezit Bing een respectabele 6,55% van de markt. Dit zijn genoeg unieke zoekopdrachten waardoor Bing zeker interessanter wordt.

2. Goedkoper dan Google

De cost per click ligt bij Bing over het algemeen lager dan bij Google. Dit komt omdat de gemiddelde CPC lager ligt omdat er minder concurrenten zijn die op dezelfde zoekwoorden adverteren.

3. Meerdere platformen

Microsoft bezit Bing, hierdoor heeft het toegang tot verschillende platformen en partners waardoor de waarde van hun advertenties wordt verhoogd. Zo hebben zij een samenwerking met Yahoo, waar Bing wordt gebruikt als de zoekmachine. Dit houdt in dat de advertenties van Bing daar ook worden getoond.
Microsoft heeft verschillende platformen in handen waarin zij Bing integreren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Xbox gameconsole
  • Microsoft office

Deze producten zijn wereldwijd zeer populair. Microsoft brengt op deze manier de zoekmachine naar de mensen. Bing advertenties biedt via deze manier daarom extra kanalen om de mensen te bereiken.

4. Flexibiliteit

Als men een zoekopdracht online uitvoert, dan doen zij dit meestal op een van de volgende drie apparaten:

  • Desktop
  • Mobiel
  • Tablet

Bedrijven passen hun websites steeds meer aan, aan deze verschillende apparaten. Bing helpt daarbij door de adverteerders meer vrijheid te geven bij de keuze op welke apparaat de advertenties te zien zijn.

Als blijkt dat bedrijven meer conversie halen uit bezoekers die via de telefoon komen, dan moet je als adverteerder zijnde de advertenties hieraan aanpassen

5. Groeiend marktaandeel

We hadden het er al over dat Bing 6,55% marktaandeel heeft. Met de launch van Windows 10 is het marktaandeel al aanzienlijk gestegen ten opzicht van voor de launch (meer dan 40% stijging). Gezien de vooruitzichten dat Bing meerdere platformen tot zijn beschikking heeft, is de verwachting dat het marktaandeel zal groeien. Als adverteerder op Bing klinkt dit als muziek in de oren, want dat betekent meer potentiële bezoekers

Ben jij overtuigd om te gaan adverteren op Bing? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag!