Vandaag de dag is iedereen bezig met content marketing. Content marketing is namelijk een goede en efficiënte manier om online een naam op te bouwen, backlinks te verkrijgen en daardoor hoger te scoren in de zoekresultaten. Om succesvol te zijn met content marketing is het belangrijk om content te blijven produceren en publiceren zodat je content uiteindelijk door het grote publiek wordt opgepikt. Voor veel bedrijven is dit lastig. Het is namelijk tijdsintensief en moet van goede kwaliteit zijn. Een effectief blogartikel schrijven is daarom van zeer groot belang. Wij helpen jou daar graag bij. Daarom zijn hier onze 6 tips om een effectief blogartikel te schrijven.

Effectief blogartikelen schrijven

1. Identificeer en schrijf voor je doelgroep!

Als je gaat beginnen aan een blogartikel dan is het belangrijk dat je begint bij het begin. Voor wie schrijf je het blogartikel? Bepaal wie je doelgroep is en schrijf voor hun. Je weet dan tegen wie je het hebt en welke wensen en behoeften zij hebben.

2. Doe vooronderzoek!

Nadat je de doelgroep hebt onderzocht is het belangrijk om vooronderzoek te doen over het onderwerp waarover je wilt schrijven. Wat is er al over het onderwerp geschreven door anderen? Wat voor bestaand onderzoek is er over het onderwerp? Is er een onderzoek dat jij zelf kunt uitvoeren? En vanuit een zoekmachine optimalisatie perspectief is het natuurlijk zeer interessant om te kijken wat de zoekvolumes zijn van potentiële zoekwoorden voor het blogartikel. Op deze manier kom je erachter waar de kansen liggen voor jouw blogartikel.

3. Zorg voor een toegevoegde waarde voor de lezer!

Je weet nu voor wie je de blog gaat schrijven en je weet wat er gepubliceerd is over het onderwerp. Hoog tijd om dan na te denken op welke manier je het blogartikel uniek maakt. Geef waardevolle informatie waardoor je content een toegevoegde waarde krijgt voor de lezer. Lezers zijn namelijk gek op nieuwe informatie, al helemaal als deze op een leuke manier gepresenteerd wordt. Denk daarom goed na over presentatie van het artikel. Bekijk ook eens onze 8 voorbeelden van succesvolle content marketing!

4. Diversiteit en regelmaat!

Wat ook helpt bij het efficiënter leren schrijven van blogartikelen is door het regelmatig te doen en ook over diverse onderwerpen. Bloggen moet niet al je tijd opslokken, maar het kost wel tijd en discipline. Discipline kan je aanleren, tijd daarentegen is lastiger om vrij te maken. Probeer daarom vooruit te werken en een aantal weken voor te lopen.

Probeer ook niet altijd over dezelfde onderwerpen te schrijven. Doe je dit wel, dan is je inspiratie snel op en wordt het schrijven van een blogartikel eerder een vervelende klus dan iets leuks. Wees daarom divers met je onderwerpen en schrijf met regelmaat!

5. Gebruik afbeeldingen!

Wat vaak tegen de effectiviteit van een blogartikel werkt is dat het vaak een lap tekst is. Veel mensen denken dan ‘bekijk het maar, ik ga dit niet lezen’. Zorg daarom voor een goede opvulling van de pagina met behulp van afbeeldingen. Je kan natuurlijk ook kiezen voor iets anders dan een afbeelding, denk aan een video of een infographic of iets dergelijks. Wees creatief!

6. Deel je content!

Content effectief onder de aandacht van de mensen brengen kan vandaag de dag gelukkig natuurlijk zeer eenvoudig via social media. Gebruik LinkedIn, Instagram, Twitter of Facebook om je publiek te benaderen. Deel je content sowieso via je eigen kanalen. Maar denk ook na over eventuele influencers in jouw branche die de content voor jou kunnen delen. Hierdoor kan je een veel groter publiek benaderen. Daarnaast is het ook verstandig om je content te verspreiden via je nieuwsbrief.

Dit waren onze 7 tips om effectieve blogartikelen te schrijven. Om het resultaat van je content in te schatten is het belangrijk om dit te meten. Lees hier 16 manieren om content marketing te meten.