Het begrijpen van je bezoekers is steeds belangrijker geworden. Vroeger werd er veel besloten op basis van intuïtie en ervaringen. Vandaag de dag worden belangrijke beslissingen gemaakt op basis van data. Big data wel te verstaan. Graag nemen wij je mee in onze big data serie.

Onze volgende delen in de big data serie vind je hier:

Dit is het eerste deel van vijf stukken over big data en wat het kan betekenen voor je bedrijf. In het eerste deel leggen we uit wat het is en welke voordelen het heeft.

Wat is big data

Big data is simpel gezegd een extreem grote gegevensverzameling. Deze verzameling van gegevens definieert zich op basis van drie factoren:

  • Volume
  • Velocity (snelheid)
  • Variety (verscheidenheid)

Deze drie factoren zorgen ervoor dat big data ‘big’ wordt. De grootte van de data (volume), de snelheid dat de data valt te genereren (velocity) en de verschillende type data die wordt verzameld (variety).

big data serie 1 velocity volume variety

 

> Gratis: big data analyse

 

Belangrijkste redenen voor big data

Als je nog niet overtuigd bent over wat big data voor je bedrijf kan betekenen, hier zijn een paar redenen waarom big data onmisbaar is.

  • Betaalbare en schaalbare analyses

Het analyseren van data en het begrijpen van je bezoekers is belangrijk. Dit klinkt gecompliceerd en duur. Dit is een foute gedachte. Het is tegenwoordig een stuk eenvoudiger om de data te verzamelen en op een schaalbare manier te verwerken.

  • De toekomst ‘forecasten’ met data uit het verleden

Door de data vanuit het verleden te analyseren op wat wel/niet kunnen we een betere forecast maken van wat er komen gaat. Denk bijvoorbeeld aan kostenbesparingen in Google Ads of het maken van datagedreven keuzes op het gebied van SEO.

  • Data visualisatie

Om data te begrijpen en te bepalen hoe we dit het beste kunnen inzetten, is data visualisatie een belangrijke stap. Door deze data op een visuele en begrijpelijke manier te rapporteren, kan je betere strategische keuzes maken.

big data serie 1 big data visualisatie

Voordelen van de inziet van een big data tool voor online marketing

Big data en de tools die je hiervoor gebruikt heeft vele voordelen voor online marketing. De grootste voordelen zijn:

  1. Verschillende databronnen aan elkaar koppelen

Voor online marketing heb je veelal te maken met SEO en SEA data. Voor je online marketing strategieën is het belangrijk om deze data met elkaar te combineren. Vroeger nam het veel tijd in beslag om deze data (en inzichten) te koppelen en te analyseren. Nu is het mogelijk om de data op een schaalbare manier te verwerken en te analyseren.

  1. Meer data = waardevolle inzichten

Hoe meer data je verzamelt, hoe meer inzichten je kunt verkrijgen. Met behulp van een big data tool kun je alle data die wordt verzameld verwerken en gebruiken. Als je 100.000+ zoekwoorden wilt analyseren dan gaat het niet lukken om dit in Excel te doen.

Met behulp van een big data tool kun je deze analyses uitvoeren en waardevolle inzichten verkrijgen waarmee je de online marketing strategieën een stuk concreter kan bepalen.

  1. Tijdbesparing + efficiënter werken

Het grootste voordeel van een big data tool is de snelheid waarmee je antwoorden en inzichten verkrijgt. Loop je ergens tegenaan of wordt er een vraag gesteld die je niet meteen kan beantwoorden? Dan kan je dit direct ter plekke opzoeken. Je kunt dan direct op een transparante manier je analyse en data laten zien.

big data serie 1 voorbeeld inzicht

 

> Gratis: big data analyse

 

What’s next?

De eerste stap is gezet. Je snapt het belang van big data. In het volgende deel van deze serie gaan we het hebben over het visualiseren van data en het laten samenwerken van SEO en SEA data.

Hieronder vind je de volgende delen van onze big data serie: