Certification Experts is een organisatie dat internationaal actief is op het gebied van compliance. Inmiddels zijn ze ruim 25 jaar actief op het gebied van productveiligheid.

Met een meertalige .com / .nl / .de website biedt Certification Experts potentiële klanten op de hoogte van de mogelijkheden omtrent certificeringen. Hierbij excelleren ze in op maat gemaakte oplossingen.

Diensten: Google Ads & big data analyse

Branche: B2B

De uitdaging

Certification Experts heeft ons benaderd om het rendement van de reeds bestaande Google Ads campagne te verbeteren. Zo waren er diverse Google Ads campagnes actief voor zowel Europese landen als Amerika.

Het rendement van de toenmalige online marketing activiteiten waren niet inzichtelijk. Het was onduidelijk hoeveel ‘harde’ conversies er plaats vonden. Daarnaast was er de wens om de boodschap relevanter en aantrekkelijker te maken voor diverse doelgroepen.

In het kort was de uitdaging om meer conversies te halen uit het huidige budget en op een heldere en overzichtelijke manier de resultaten inzichtelijk te maken.

Resultaat B2B doelgroep georienteerde aanpak - Certification Experts

De oplossing

In plaats van direct aan de slag te gaan, hebben we eerst uitgebreid de tijd genomen om de kenmerken en wensen van de doelgroep beter in kaart te krijgen. Dit door diverse sessies en onze eigen analyse.

Vervolgens zijn we de input uit het onderzoek gaan koppelen aan de online positionering, zowel op de website als in online advertising. Dit heeft ervoor gezorgd dat we een meer relevante boodschap aan specifieke doelgroepen communiceren.

Google Data Studio dashboards maakte het rendement van de online campagnes beter inzichtelijk.

Met behulp van een big data analyse hebben we de eerdere online marketing campagnes geanalyseerd. Deze inzichten hebben we vervolgens gebruikt om een goed beeld te krijgen van de zoekwoorden en om te bepalen op welke vlakken we budget kunnen besparen.

De resultaten

Het begrijpen van de doelgroep + gewenste identiteit van Certification Experts zorgde voor waardevolle inzichten die direct toepasbaar waren in de nieuwe online campagnes. Met behulp van de big data analyse was het ook mogelijk om de ROI te vergroten.

  • + 313% in maandelijkse conversies
  • Daling van € 75 in kosten per conversie
  • + 420% stijging in CTR
  • + 37% return on investment (door big data analyse)

We geloven sterk in een doelgroep georiënteerde aanpak, zeker in B2B is dit een essentieel onderdeel.

 

Gratis check – big data analyse

Wil je zelf direct aan de slag gaan met een big data analyse en een hogere ROI behalen op je Google Ads campagne, maar heb je een voorzet nodig? Wij geven je graag de assist:

> Gratis: big data analyse