Helm Online is een Nederland en België actief in de verkoop van helmen voor scooters, motoren en brommers. Als motor- en scooterliefhebber is het goed vertoeven bij Helm Online.

Voor Helmonline.nl bestaat er ook een case. Deze case beschrijft de wens voor internationale expansie richting Duitsland.

Diensten: SEO & Google Ads

De uitdaging

Naast Nederland & België had Helm Online de wens om de horizon te verbreden naar Duitsland. In Duitsland bevinden zich veel liefhebbers van motors, met name door het uitgestrekte gebied en de vele verschillende type terreinen zorgen ervoor dat veel motorliefhebbers er op uit gaan in Duitsland. Kortom: Duitsland heeft een grote afzetmarkt voor de producten van Helm Online.

De uitdaging was om zo snel mogelijk voet aan de grond te krijgen in Duitsland op het gebied van zichtbaarheid. Ook waren er korte termijn doelstellingen op het gebied van omzet opgesteld.

Naast de zichtbaarheid + vindbaarheid was er ook de wens om op grote schaal en gestructureerd de website qua content zo relevant mogelijk in te vullen.

De oplossing

Allereerst hebben we een concurrentieanalyse gedaan en dit gecombineerd met de reeds aanwezige inzichten. Vervolgens hebben we voor SEO een contentplan opgesteld waarbij we ook goed rekening hebben gehouden met het meten van de performance. Aansluitend hebben we ook de autoriteit van Helm Online (in Duitsland) verhoogd door zichtbaar te zijn op podia waar de doelgroep zich bevindt.

Naast de SEO inspanningen hebben we in Google Ads het geraamte opgebouwd. Hierbij hebben we rekening gehouden met belangrijke omzetdata. In plaats van gelijk de kranen open te zetten, zijn we stap voor stap het succes van de campagne verder gaan uitbouwen.

Vervolgens hebben we een werkwijze opgesteld die het mogelijk maakte om niet alleen gestructureerd te groeien, maar waarbij de onderlinge taakverdeling ook voor iedereen helder was.

De resultaten

Door de gestructureerde aanpak hebben we een exponentiële groei gerealiseerd in een zeer competitieve markt. Wat begon met tientallen posities in de top 10 is uitgegroeid tot honderden zoekwoorden die constant in de top 3 staan.

  • Succesvolle internationale expansie naar Duitsland
  • + 525% in dagelijks organisch verkeer
  • Van 10+ zoekwoorden in de top 10 naar 100+ zoekwoorden in de top 5
  • Op een schaalbare manier groeien naar succes

 

> Gratis consult