Helm Online is een internationale webshop gespecialiseerd in de verkoop van helmen. Naast helmen vind je hier ook accessoires zoals sloten, motorhoezen en nog veel meer.

Helm Online verkoopt in Nederland, België en Duitsland helmen van diverse merken. Van de klassieke integraalhelm tot een retro jethelm. Helm Online staat voor betaalbare helmen van een goede kwaliteit.

Diensten: Big data analyse & SEO

De uitdaging

Inmiddels werken we al lang samen met Helm Online. Naast de SEO optimalisatie geven we periodiek advies over het vergroten van het rendement van de online advertising campagnes. Ze zijn internationaal actief met diverse campagnes.

De uitdaging was het vergroten van het rendement van de campagnes. Door zoekwoorden te ontdekken die onnodig veel geld van het budget wegsnoepten, is het mogelijk om budget te besparen en zo de ROI te vergroten.

Gezien de omvang en diverse type campagnes die actief waren, was het belangrijk om op een efficiënte en tijdbesparende methode de prestaties onder de loep te nemen, dit met als doel verdere groei van de webshop te realiseren.

De oplossing

De oplossing: big data analyse.

Allereerst hebben we een ‘framework’ gemaakt waar in we de belangrijkste key performance indicators (KPI’s) kunnen inzien. Door de juiste koppeling met Google Analytics was het mogelijk tot op detailniveau de belangrijkste KPI’s toe te voegen. Hierbij is er rekening gehouden met de specifieke wensen van onze klant. Dit resulteerde in een op maat gemaakt framework.

Vervolgens zijn we dieper in de data gedoken. Zo hebben we o.a. gekeken naar factoren die een negatieve invloed hebben op de performance van de campagnes. Dit in algemeen niveau maar ook op specifiek niveau.

De resultaten

Door de analyse hebben we duizenden zoekwoorden gevonden die een negatieve invloed hebben op het budget. Op grote schaal hebben we ook gekeken naar de specifieke campagnes. Hierdoor was het mogelijk om betere keuzes te maken op het gebied van budgetverdeling.

  • +21% return on investment (ROI)
  • + 60% conversieratio
  • + 37% conversiewaarde

 

Gratis check – big data analyse

Wil je zelf direct aan de slag gaan met een big data analyse en een hogere ROI behalen op je Google Ads campagne, maar heb je een voorzet nodig? Wij geven je graag de assist:

> Gratis: big data analyse