Petite Amélie is sinds 2010 een groeiend merk dat meubels, accessoires en speelgoed produceert en verkoopt voor de baby- en kinderkamer. Ze zijn actief in meerdere landen en hebben concept stores in Nederland, Frankrijk & Duitsland. Petite Amélie is doorgegroeid tot een bekend merk binnen de branche.

Diensten: SEO

Branche: B2C

De uitdaging

Petite Amélie heeft een concept store in Bussum, echter verkopen zij via de website. Dat betekende dat een efficiënte online marketing strategie voor online vindbaarheid niet kon ontbreken. Petite Amélie zocht een partner die online bereik kon realiseren, maar ook mee kon sparren op strategisch niveau. Als online marketing bureau hebben wij de kansen in kaart gebracht en op basis hiervan de strategie uitgevoerd.

De branche waarin Petite Amélie actief is, is zeer groot. Er zijn veel verschillende relevante zoekwoordthema’s. De uitdaging was om de online potentie in beeld te brengen en een strategie uit te werken om zichtbaar te worden voor het online potentieel.

De oplossing

We hebben een content strategie ontwikkeld voor de zoekthema’s die belangrijk zijn voor Petite Amélie. Het zoekwoordenonderzoek dat we hebben uitgevoerd leverden honderden zoekthema’s op waarvoor content voor gecreëerd kon worden. In totaal hebben we 190+ pagina’s gecreëerd voor Petite Amélie.

Door een analyse te maken van de vragen en behoeftes van de doelgroep hebben we behulpzame content van hoge kwaliteit gecreëerd. Vanuit de content strategie die we hebben bedacht was het mogelijk om op korte termijn via een schaalbare werkwijze veel content te creëren.

Door middel van verschillende optimalisatie strategieën hebben we met petiteamelie.nl een grote online groei kunnen verwezenlijken.

De resultaten

Uiteindelijk is er een prachtige groei gerealiseerd:

  • 190+ pagina’s gecreëerd
  • +1,428 zoekwoorden in de top 10. Stijging van +305%

case zoekwoorden totaal

  • Traffic score november 2018: 22.887
  • Traffic score juli 2021: 153.624
  • Stijging van +571,23%

case traffic

  • Veel belangrijke en relevante zoekwoorden op hoge posities in de zoekresultaten:

zoekwoorden case