Een van de meeste vragen die wij krijgen van onze klanten is: Hoe voeg ik een nieuwe beheerder toe aan Google Analytics? Het toevoegen hiervan is vrij eenvoudig en aan de hand van een paar simpele stappen kan je dit helemaal zelf doen.

Stap 1. Ga naar de beheerder pagina

Ga naar beheerder

Dit doe je door op ‘Beheerder’ te klikken als je bent ingelogd in Google Analytics. Het is wel belangrijk dat je de juiste website hebt geselecteerd waarvoor je toegang wilt verlenen.

Stap 2. Ga naar gebruikersbeheer

Google analytics gebruikersbeheer

Hier kunnen twee scenario’s van toepassing zijn. Bepaal welk scenario voor jou geldt.

Scenario 1.
Je hebt in Google Analytics één of meerdere websites staan waar je voor alle websites een beheerder wilt toevoegen. Dan kies je voor gebruikersbeheer die staat onder account. Op de afbeelding is dit te zien bij 1.

Scenario 2.
Je hebt in Google analytics meerdere websites, maar je wilt maar voor één of enkele website(s) een beheerder toevoegen. Dan kies je voor gebruikersbeheer onder property. Op de afbeelding te zien bij 2. Je moet per property (website) een gebruiker toevoegen.

Stap 3. Voeg een nieuwe beheerder toe aan Google Analytics

Google Analytics beheerder toevoegen

Wanneer je op gebruikersbeheer hebt gedrukt, dan kom je op de pagina terecht waar je een beheerder kunt toevoegen aan Google Analytics. Zoals op de afbeelding is te zien, krijg je een overzicht van de huidige lijst personen die toegang hebben tot de Google Analytics gegevens van jouw account of websites. Je ziet ook direct welke accountrechten zij hebben.

Om een nieuwe beheerder toe te voegen vul je het e-mailadres in bij het veld ‘rechten toevoegen voor’. Het e-mailadres dat je hier invult moet wel geregistreerd staan in Google Analytics, anders kan diegene niet worden toegevoegd. In het drop down menu rechts van het ‘rechten toevoegen voor’ veld kan je aangeven welke rechten zij krijgen.

Vervolgens vink je eventueel de optie aan om de gebruiker per e-mail te informeren van de nieuw gekregen rechten. Als je dit heeft gedaan, dan klik je op toevoegen. Je hebt nu succesvol een beheerder toegevoegd aan jouw Google Analytics account!

Heb je hier meer vragen over? Laat een bericht achter of neem contact met ons op!