De wedstrijd: Google vs de doelgroep

Heeft Google je website recentelijk bezocht en een contactformulier ingevuld? Nee. Waarom focussen zoveel online marketing bureaus zich dan op wat Google doet in plaats van wat belangrijk is voor de doelgroep?

Wij geloven in het feit dat als we net zoveel tijd steken in het verdiepen van de doelgroep als dat we Google begrijpen, dat jouw bedrijf zal winnen. Ouderwetse spamtactieken of het manipuleren van Google is een korte termijn strategie. Daarom verdiepen wij ons liever in jouw doelgroep en kiezen we voor een ‘legitieme’ manier van hoger scoren in Google.

Als potentiële klanten online zoeken naar aanbieders vinden ze dan jouw website of die van concurrenten? Onze klantgeoriënteerde aanpak zorgt ervoor dat jouw website, content en diensten worden gevonden door zowel de potentiële klant als het algoritme van Google. Dit betekent niet alleen dat onze aanpak puur gericht is op een #1 plek in Google, maar altijd op meer omzet uit SEO oftewel zoekmachine optimalisatie.

Wij zijn bewust een klein online marketing bureau dat zich sterk inzet voor de verdieping in de doelgroep in plaats van de algoritmische updates van Google. In de praktijk betekent dit dat we meer tijd spenderen aan het begrijpen van de doelgroep dan aan Pinguïn of Panda updates. In andere woorden: de doelgroep begrijpen = Google begrijpen = meer omzet. Wellicht is dit niet iets waar je naar op zoek bent en dan is dat geen probleem. Klinkt dit wel als een visie waar je naar op zoek bent? Ga dan rustig op je gemak door met lezen.

Hoger scoren in Google: SEE – THINK – DO – CARE model

Alles begint bij de klant. Als je je klant niet begrijpt hoe kan je dan de resultaten bieden waar ze naar op zoek zijn? Voor een klant overgaat tot een aankoop of het invullen van een contactformulier worden er eerst een of meerdere fasen doorlopen van informatieverwerking. Een ‘deftige’ term die hiervoor wordt gebruikt, is de term ‘customer journey’. Wij werken met het SEE – THINK – DO -CARE model van Google. Met dit model is het eenvoudig om de verschillende wensen van de doelgroep in kaart te brengen.

Hoger scoren met doelgerichte online marketing v2 - Search Signals

Hoe ziet dit er in de praktijk uit? (voorbeeld reisbranche)

Wij zijn liefhebbers van het SEE – THINK – DO – CARE model omdat je dit model heel goed de zoekintentie en de behoeften van de doelgroep in kaart brengt. Stel we nemen een reisorganisatie met als doel om meer strandvakanties in Europa te verkopen.

De SEE fase is vrij algemeen en kan je in dit geval zien als de prikkel die ervoor zorgt dat de bezoeker op vakantie wil. Tijdens de THINK fase oftewel de oriëntatie fase zoekt de bezoeker naar meer informatie omtrent stranden in Spanje. Nadat de bezoeker meer informatie heeft opgezocht omtrent de vakanties heeft de bezoeker een keuze gemaakt voor het vakantieland. Tijdens de DO fase zoekt de bezoeker naar aanbieders van strandvakanties in Spanje.

Qua zoekwoordgebruik kan dit er als volgt uit zien:

Tijdens SEE fase:           vakanties

Tijdens THINK fase:     top 10 stranden in Spanje

Tijdens DO fase:            strandvakantie Spanje

Een bezoeker kan een of meerdere fasen van dit model aflopen. Zo kan het ook zijn dat iemand direct op strandvakantie Spanje zoekt in plaats van dat hier eerst een informatieve zoekopdracht aan vooraf gaat. Als de wensen in kaart zijn gebracht, is het mogelijk om een keuze te maken voor de in te zetten online strategieën.

Search Signals online adverteren - doelgericht