Hoge bouncepercentages. Een slechte user experience. Een lage content kwaliteit. Online ondernemers krijgen liever niet te maken met dit soort zaken. Het zijn alarmerende signalen dat je de SEO voor je website niet op orde hebt. Zorg voor een samenhangend en functionerend geheel en verdiep je in een interne linkstructuur. Verbeter de interne linkstructuur voor een betere conversie en vindbaarheid met onze tips.

Waarom intern linken?

Intern linken is belangrijk. Het kan altijd en overal. Maar besef wel dat je interne links relevant moeten zijn. Ze dienen een bijdrage te leveren aan de gebruiksvriendelijkheid van je website. Laat bezoekers door het toevoegen van interne links in de footer, op de homepage en in categoriepagina’s gemakkelijk van het ene punt op de website naar het andere navigeren. Zo vergroot je het gebruiksgemak van je website. Intern linken is noodzakelijk omdat:

  • Ze een relevantie aangeven
    Gaan er vanuit meerdere plekken op je website links naar een specifieke pagina? Dan wordt voor Google duidelijk dat ze tijdens het indexeren van je website aan die pagina met desbetreffende zoekwoorden meer relevantie toekennen.
  • De user experience stijgt
    Bezoekers weten aan de hand van links welke pagina voor hen de meest waardevolle en interessante informatie oplevert.
  • Het bouncepercentage gaat omlaag
    Je wilt niet dat bezoekers je website verlaten voordat ze überhaupt naar een andere pagina hebben genavigeerd. Zorg daarom dat bezoekers gemakkelijk van punt A naar B kunnen komen, en weer terug.
  • Links sturend zijn voor gebruikersgedrag
    Door interne links op te nemen, wordt het gedrag van gebruikers beïnvloedt. Voeg een call-to-action knop toe bijvoorbeeld. Zo optimaliseer je én de interne linkstructuur en help je de conversie-optimalisatie

In een notendop: creëer een interne linkstructuur zodat je Googlebot zich makkelijker een weg kan banen via verschillende paden op je website. Hoe logischer de verbanden tussen deze pagina’s, hoe logischer het voor Google wordt om je website te snappen.

Ken relevante waarde toe aan specifieke pagina’s

Link vanaf verschillende andere relevante pagina’s naar de belangrijkste pagina. Natuurlijk is het logisch dat alle onderliggende content naar elkaar linkt. Maar, sommige pagina’s zijn nou eenmaal belangrijker dan andere pagina’s. Geef relevante waarde aan specifieke pagina’s door intern te verwijzen met relevante zoekwoorden.oogle weet dan dat ze relevante autoriteit omtrent het onderwerp aan deze pagina kan toekennen.

Vermijd 404-errors

Verwijder of vervang broken links en redirects. Google leidt je namelijk niet om de tuin. Een verkeerde redirect of een 404-error doet afbreuk aan een goede linkstructuur en trekt de autoriteit van je website in twijfel. Waak dus voor errors en redirects en zorg dat Google deze ‘fouten’ niet opmerkt. Toch ontkom je niet aan het maken van een 404-pagina. Sterker nog, heb je een website, dan heb je deze pagina nodig. Mocht een bezoeker onverhoopt toch naar een 404-pagina worden geleid, haal daar dan je voordeel uit. Zorg voor leuke content en geef bezoekers de mogelijkheid om weer terug te keren naar de homepage.

Sitemap continu updaten

Eenmaal een sitemap gemaakt, dan is het belangrijk om deze continu bij te houden. Google kan de pagina’s op je website vinden door deze te crawlen. Wanneer je een XML-sitemap maakt stel je zoekmachines op de hoogte van je veranderende link- en paginastructuur. Dit is handig:

  • Wanneer een website veel pagina’s heeft
  • Wanneer er vaak nieuwe pagina’s worden gemaakt
  • Wanneer de websitepagina’s heeft die niet gevonden kunnen worden middels een interne linkstructuur

Link hiërarchie

Een overkill aan links is voor niemand goed. Maar het is wel belangrijk dat de meest belangrijke pagina’s daadwerkelijk de meeste links ontvangen. Enerzijds om Google tevreden te houden, anderzijds om de usability van de website hoog te houden. Zorg ervoor dat de belangrijkste pagina’s maximaal drie stappen van de homepage zijn verwijderd. Denk ook aan de positie van de link. Neem je deze op aan het begin van een tekst, dan zal deze meer waarde krijgen dan een link die aan het eind van de pagina staat. Bedenk hierbij wel dat je de link plaatst in de meest relevante alinea.

Maak gebruik van een navigatievisualisatie. De kleine balk – ook wel breadcrumb structuur – laat zien waar je je op de website bevindt.

Bedenk een goede anchortekst

Vermijd een “klik hier” link en schrijf in plaats daarvan een logische en relevante anchortekst waar de hyperlink aan wordt geplakt. Optimaliseer je de anchortekst, dan weten bezoekers meteen waar ze terecht komen als ze op de link klikken.

Interne linkstructuur laten opstellen

Een website zonder interne linkstructuur is als een paard zonder teugels. Een interne linkstructuur opstellen is essentieel van het doen slagen van een krachtige SEO website. De ranking juice wordt beter over de website verdeeld, de gebruiker kan beter navigeren en je zorgt voor een top noch informatie-hiërarchie. Door te kiezen voor online marketing uitbesteden kies jij voor een website met een juiste mix aan marketingmiddelen. Laat je ontzorgen en laat ons de linkstructuur voor je website opzetten voor meer leads, conversie en meer omzet.

Maak werk van intern linken met Search Signals

Aandacht schenken aan een goede interne linking strategie, daar is nog geen enkele website slechter van geworden. Wil jij weten wat we voor jou kunnen doen? Kom dan even langs of geef een belletje. Wij nemen je website even onder de loep en zullen logische en nuttige handvaten aanreiken om een goede linkstructuur te ontwikkelen.

Wij staan als online marketing bureau te popelen om jouw website te laten groeien. Kies voor SEO uitbesteden. Dan kies je ook voor een goede interne linkstructuur.