Te weinig klikken op de contactknop of te hoge bouncerates? Converteer meer leads naar klant!

De definitie van het woord ‘conversie’ is afhankelijk van jouw website, er is geen vaste definitie. Bij conversie kan je denken aan meer productverkoop, een bezoeker die klikt op de contactknop of een bezoeker die zich aanmeldt voor de nieuwsbrief. Een pakkende call-to-action, een knop die de bezoeker uitnodigt over te gaan tot een actie, of een aantrekkelijke afbeelding kan al leiden tot een hoger conversiepercentage. Hetzelfde geldt voor het toevoegen van productvideo’s of klantenbeoordeling. Zo zijn er nog veel meer manieren om kwantitatieve leads te converteren naar kwalitatieve klanten.

Denk vanuit de doelgroep

Veel bedrijven stemmen de boodschap op de website af op de aangeboden diensten en/of producten. Hierdoor wordt het grote potentieel aan klanten niet optimaal bereikt. Denk meer vanuit de wensen en verwachtingen van de doelgroep en stem hier de boodschap op af. Denk in vragen en speel hierop in door middel van oplossingen. Conversie optimalisatie begint bij het meten en analyseren van de huidige pagina’s en aanwezige kennis. Dit is het startpunt van een conversie optimalisatie project.

Hoe wordt er getest?

Testen is een belangrijk aspect van een conversie optimalisatie project. Met behulp van een testplan worden de doelstellingen en de omschrijving van de test gedefinieerd. Het testplan is een controlemiddel om te bepalen of een bepaalde wijziging een gewenst effect oplevert. Best practices worden direct doorgevoerd op de website. Een meer complexe wijziging testen we eerst op een deel van de bezoekers. De twee meest gebruikte conversie optimalisatie tests: