Zorg ervoor dat de advertentie aankomt bij je doelgroep. Wij werken met een revolutionaire vorm van adverteren. Eén waardoor alleen de beste advertenties worden getoond aan jouw potentiële klant. Klaar voor groei in omzet? Maak dan gebruik van responsive search ads.

Advertenties waar potentiële klanten aan voorbij klikken doet niet veel goeds voor de voortgang van je merk. Het is een ware kunst om een advertentie zó aan te laten sluiten op de doelgroep dat er daadwerkelijk mensen op klikken. Adverteer actiever en maak gebruik van responsive search ads (RSA). Dit format zorgt ervoor dat je meer omzet haalt uit advertenties.

Maar wat zijn de do’s en dont’s? En hoe haal je het meeste uit deze advertentievorm…

Wat zijn Responsive Search Ads?

Het is een kunst: een advertentie goed laten aansluiten op de potentiële klant. Leun achterover en laat Google achter het roer. Door slim gebruik te maken van signalen van de gebruiker – de zoekopdracht, historische acties, het apparaat type en vele andere signalen – toont het advertentieformat altijd de meest relevante en waardevolle advertentie. En hoewel je het grootste gedeelte aan Google kan overlaten, moet je wel een klein voorzetje geven.

Zo bedenk jij verschillende koppen en beschrijvingen voor je campagne en bepaalt Google door middel van Google Machine Learning welke combinatie van koppen en beschrijvingen het beste presteert voor verschillende zoekopdrachten.

Het resultaat? Een advertentie die optimaal aansluit op de zoekintentie van je potentiële klant.

 

 

> Doe de gratis check

 

5 x meestgestelde vragen over RSA

We kunnen ons voorstellen dat je een hele hoop vragen hebt over deze ad feature. Daarom zetten wij als Google Ads specialisten de meest gehoorde vragen op een rij:

1.      Hoe groot zijn Google’s Responsive Search Ads?

Weg met die statische advertenties. Door gebruik te maken van RSA heeft Google meer ruimte om de advertentie te vormen naar de gebruiker. Jij bedenkt de koppen en de beschrijvingen en Google toont ze gevarieerd aan het publiek. Per getoonde advertentie in de zoekmachine worden er over het algemeen 3 koppen en 2 beschrijvingen in combinatie weergegeven.

Dit hangt af van het scherm van de gebruiker en de inhoud van de pagina. Het maximum aantal karakters is 30.

 

2.      Ben ik verplicht om alle velden in het advertentieformat in te vullen?

In het advertentieformat heb je de mogelijkheid om alle velden met koppen en beschrijvingen in te vullen, maar verplicht is dit niet. Echter geldt wel: hoe meer beschrijvingen en koppen, hoe meer combinaties er mogelijk zijn. Dit kan oplopen tot een aantal van 43.680.

Google raadt aan om minimaal vijf unieke koppen en twee unieke beschrijvingsregels in te vullen voor een optimale prestatie van je campagne.

3.      Heb ik nog invloed op getoonde advertenties wanneer ik gebruik maak van RSA?

Om nog enige invloed uit te oefenen op je advertenties kun je beschrijvingen en koppen ‘pinnen’. Door deze vast te zetten, blijven sommige koppen en beschrijvingen op een vaste positie staan. Bedenk wel dat Google zo minder vrij spel heeft om de meest relevante advertenties voor jouw gebruiker te vertonen. Ons advies luidt: zet koppen en beschrijvingen in de beginfase nog niets vast. Deze testfase heeft Google nodig om alle informatie te verwerken om zo de beste presterende combinaties te tonen voor de doelgroep.

Weet jij van de hoed en de rand als het gaat om de intenties van je doelgroep? Leer je potentiele klant kennen door gebruiken te maken van het SEE-THINK-DO-CARE model. Want, Google is belangrijk, maar voor de omzet van jouw bedrijf staat de klant nog altijd op nummer 1. Ken je klant en scoor hoger in Google.

4.      Maken responsieve advertenties echt zoveel verschil?

In vergelijking met statische advertenties scoren responsieve ads 5% tot 15 % hoger op het gebied van click trough rate (CTR). Door RSA wordt de content beter afgestemd op de zoekterm van de klant. Het maakt dus écht veel verschil voor de prestaties van je ad groups. Belangrijk om te bedenken is dat responsieve advertenties pas zin hebben wanneer er een waterdicht contentplan is gerealiseerd. Wij helpen je de boodschap helder over te brengen.

Praktisch advies: test het & oordeel zelf.

5.      Heb ik door de inzet van RSA een groter bereik?

Doordat je met deze advertentieformat niet gebonden bent aan enkele koppen of beschrijvingen heeft Google de mogelijkheid om de beste combinatie te maken voor je klant. Meer koppen en beschrijvingen betekent daarbij dat Google je in meer veilingen laat meedoen. Hierdoor zullen je advertenties automatisch meer bezoekers genereren doordat ads met meer zoekopdrachten overeenkomen.

Voordelen van Responsive search ads

Het is duidelijk. Responsieve zoekadvertenties worden aanmerkelijk beter beoordeeld dan reguliere zoekadvertenties. We noemden al de stijging van de CTR van maar liefst 5% tot 15%. Maar er zijn meer voordelen denkbaar voor adverteerders:

  • Responsive Search Ads voor Google besparen tijd. Je hoeft maar één advertentie met verschillende titels en beschrijvingen toe te voegen en Google maakt de meest relevante combinaties voor je doelgroep
  • Er is meer ruimte voor je advertentie doordat er rekening wordt gehouden met de optimale leesbaarheid voor ieder apparaat
  • Anders dan bij dynamische advertenties, heb je bij RSA wel controle over de inhoud van de teksten. Jij bepaalt de koppen en beschrijvingen en Google regelt de rest. Ook heb je de mogelijkheid om titels en koppen vast te zetten

Na verloop van tijd kan je de prestaties zien op het gebied van vertoningen + combinaties. Klik hiervoor op ‘itemdetails weergeven’.

Nadelen Responsive search ads

Tegen elk voordeel staat een nadeel, wordt wel eens gezegd. Dat is wat RSA betreft niet helemaal waar. Wij kunnen er maar enkelen bedenken:

  • Responsieve ads maken automatisch een combinatie van beschrijvingen en koppen. Hier heb je weinig invloed op. Dat is bij reguliere advertenties anders. Deze kun je per advertentie wijzigen

Je kan koppen vastzetten, maar hier blijft het dan ook bij

  • Het kost even tijd wanneer je bestaande advertenties wil omzetten in responsieve advertenties
  • Je kan een tabblad toevoegen voor feedback op de advertenties. Deze feedback is echter zeer minimaal.

Geïnteresseerd geworden in RSA?

Google inzetten als advertentiekanaal is geen gesneden koek. Wij helpen je met implementeren van succesvolle RSA’s om zo meer winst te behalen. Klaar voor het verwelkomen van meer klanten? Neem dan contact met ons op voor het uitbesteden van Google Ads. Samen bereiken we meer.

 

> Doe de gratis check