SEO kosten: haal het maximale uit je SEO budget

SEO – zoekmachineoptimalisatie – is niet meer weg te denken uit de online marketing wereld. Wil jij graag hoog scoren in Google, meer bezoekers aantrekken én dus meer omzet scoren? Dan ben je ook benieuwd naar de SEO kosten. Lees verder en ontdek wat de SEO optimalisatie kosten zijn en wat deze investering jou oplevert.

SEO - Search Signals

SEO optimalisatie kosten: wat is je startpunt?

De aarde is rond. “Vertel eens wat nieuws”, horen we je denken. Decennialang dacht men dat we leefden op een platte wereld. Net zo logisch als het beeld van wereldbol nu voor ons is, zo logisch is het gebruik van search engine optimization (SEO) voor je website. Stap af van de eendimensionale gedachte dat het hebben van een website voldoende is om het te maken in de wereld van B2B en B2C. Je wordt veel ontvankelijker voor meer verkeer naar je website wanneer je laat zien dat je website meer is dan een eenrichtings(plat)vorm. Integreer SEO in je marketingplan en merk hoe meer verkeer leidt tot meer omzet. Maar hoeveel mag je vrijmaken in je budget voor SEO kosten?

Een vaststaand antwoord op de vraag wat SEO prijzen zijn, is niet te geven. De inzet van SEO is afhankelijk van de positie van je website. Voordat SEO kosten te berekenen zijn, moeten we weten waar je nu staat. Krijg inzicht in SEO optimalisatie kosten door gebruik te maken van onze gratis SEO check. Met een audit:

 • Worden de SEO knelpunten bloot gelegd
 • Ontvang je een bondige analyse dat zicht richt op je website
 • Krijg je inzicht in direct toepasbare SEO verbeteringen

Benieuwd naar onze SEO optimalisatie kosten? Vraag een gratis consult aan. Wij zorgen voor een offerte op maat. Voor B2B, B2C en e-commerce.

Het waarom van SEO optimalisatie kosten

In tegenstelling tot search engine optimization (SEA) is SEO gratis. Waarom zou je dan SEO optimalisatie kosten maken voor organisch verkeer? Wij begrijpen de consternatie. Natuurlijk kun je SEO prima zelf toepassen om SEO kosten te onderdrukken. Er bestaan zelfs enkele tools – betaald en onbetaald – die je hierbij aardig op weg helpen. Zo zul je in een relatief korte tijd, toch aardig wat stappen kunnen maken zonder veel Google ranking kosten te maken. Belangrijk om te realiseren is wél dat de wereld van online marketing snel gaat en dat het lastig is om deze ontwikkelingen bij te benen.  Met andere woorden SEO is een complex vak en je dient met veel factoren rekening houden, wil je vooraan in de ranking op Google verschijnen. Mocht je SEO toch in house willen oplossen, bedenk dat dat er hoe dan ook SEO kosten hangen aan SEO optimalisatie. Deze splitsen zich af in de volgende SEO prijzen:

SEO checks met SEO tools

Niet elk bedrijf kan per maand hoge SEO kosten betalen voor prijzige tools die je website kunnen analyseren. Gelukkig bestaan er heel wat gratis tools die je SEO-taken stukken gemakkelijker maken. Deze tools geven je inzicht in wat je direct kunt oplossen aan de techniek achter de website om de positie van je website in de online zoekresultaten te beïnvloeden. Gratis tools reiken hebben echter restricties. Wil je het maximale halen uit je SEO, dan die je gebruik te maken van betaalde hulpmiddelen. De SEO kosten kunnen dan hoog oplopen. En dan heb je nog altijd niet de garantie dat je eigen SEO inspanningen daadwerkelijk effect hebben.

SEO prijzen voor personeel

We weten allemaal: tijd is geld. Houd je jezelf, naast al je werkzaamheden, ook bezig met het publiceren van geoptimaliseerde content en andere SEO factoren? Dan weet je hoeveel werk het kost om SEO knelpunten op te lossen. Niet voor niets dat er SEO consultants bestaan. Het is een fulltime baan. Eén die lastig te combineren is met overige werkzaamheden. Besteed je SEO kosten goed en geef je budget liever uit aan SEO experts die professioneel opvolging geven aan SEO knelpunten.

Kennis

Heb je wat SEO kennis in huis om je klanten én Google op hun wenken te bedienen? Bedenk dan dat er heel wat SEO vaardigheden vereist zijn om op de behoeften van beiden in te spelen. Deze kennis kun je 1 op 1 vertalen naar SEO kosten. Zelfs wanneer jij of je personeel beschikt over wat SEO kennis, dient deze kennis continu bijgevijld te worden. De wereld van SEO staat namelijk nooit stil. Dit betekent: vele samenkomsten, trainingen en opleidingen en vergaderingen. Iets wat nogal wat SEO kosten met zich meebrengt, maar ook tijd. Wil je je door blijven ontwikkelen en zichtbaar blijven onder je doelgroep? Dan is het wellicht verstandig om gebruikt te maken van de expertise van een online marketing bureau.

Benieuwd naar onze SEO optimalisatie kosten? Vraag een gratis consult aan. Wij zorgen voor een offerte op maat. Voor B2B, B2C en e-commerce.

SEO kosten terugverdienen

SEO prijzen kunnen verschillen naargelang de wensen die je wilt doorvoeren en de SEO knelpunten die we tegenkomen. Een zekerheid die we je van tevoren kunnen geven is dat de SEO optimalisatiekosten zich dubbel en dwars terugverdienen. Kies je voor online marketing uitbesteden, dan garanderen wij:

 • Een hogere omzet: uiteraard wil je alles uit de SEO optimalisatie kosten halen om een hoge omzet te realiseren. Dat gebeurt wanneer je gebruik maakt van de expertise van een gespecialiseerd SEO bureau. Sterker nog; een online marketingbureau zal meer rendement uit de SEO inspanningen halen. Puur vanwege het verschil in SEO kennis.
 • Een gerichte marketing strategie: wij stellen een werkwijze op nadat we ons uitvoerig hebben beziggehouden met zoekwoordenonderzoek. Zo krijg je op voorhand inzicht welke SEO kosten waaraan worden uitgegeven. In de analyse zul je zien op welke wijze we meer leads en omzet denken te realiseren, waarbij we met vele SEO factoren rekening zullen houden om een hoge positie in de Google ranking te garanderen.
 • Doelgroeptargeting: vaak zien we dat er geen duidelijke focus ligt op de klant. Soms is het zelfs onduidelijk voor wie de website is bedoeld. Klanten verlangen naar een verhaal dat écht bij ze past. Dit doe je door het publiek te raken met treffende teksten die aansluiten op de doelgroep. De woorden uit ons op de doelgroep aangesloten zoekwoordenonderzoek rijgen we als een rode draad door de website.

Meer conversie: wanneer duidelijk is, welke mensen zich onder de doelgroep bevinden, is het de kunst om deze potentiële klanten daadwerkelijk binnen te halen. Maar hoe doe je dit? Geoptimaliseerde content speelt hierbij een heel belangrijke rol. Teksten moeten kloppen, relevant zijn en bovendien verleiden met de juiste geoptimaliseerde worden. Wanneer je deze SEO taak uitbesteed zul je wat kwijt zijn aan Google optimalisatiekosten. Uiteraard zullen deze SEO kosten zich dubbel en dwars terugverdienen wanneer je je SEO uitbesteedt.

Benieuwd naar onze SEO optimalisatie kosten? Vraag een gratis consult aan. Wij zorgen voor een offerte op maat. Voor B2B, B2C en e-commerce.

SEO optimalisatie kosten bij Search Signals

SEO vereist een lange adem. Het kans soms weken tot maanden duren voordat je resultaten ziet van je SEO inspanning. Het kan daarom soms ondankbaar werk lijken, omdat je maar blijft aanhikken tegen de eerste Google pagina. Voorkom motivatieverlies en maak SEO kosten door SEO taken uit handen te geven. Terwijl jij je op andere taken richt zul je merken dat je binnen de kortste keren verrast zult worden door ladingen nieuwe bezoekers. Het resultaat? Tevreden bezoekers die aankopen doen en diensten afnemen. Klaar voor een stijging in omzet? Maak dan budget vrij voor SEO optimalisatie kosten. Je verdient ze door het inschakelen van ons online marketing bureau dubbel en dwars terug. Profiteer van:

 • Gemiddeld 30-50% groei
 • 7+ jaar ervaring
 • Hoge kennisdeling
 • SEO en SEA specialisten met een frisse blik
 • Maandelijkse heldere analyses