De Meta Description is een korte beschrijving van de pagina die gevonden kan worden in de broncode. Dit is ook de beschrijving die meestal door zoekmachines worden gebruikt bij de zoekresultaten. In de onderstaande afbeelding is de meta description te zien van de homepage van Searchsignals.nl

meta-description-searchsignals

Omdat de Meta Description gebruikt wordt in de zoekresultaten, is het belangrijk dat de informatie die erin staat genoeg vertelt over de pagina. Er zit een limiet aan de beschrijving in de zoekresultaten, hier moet rekening mee gehouden worden tijdens het schrijven van de Meta Description. Het limiet dat hieraan zit is verschillend voor desktop zoekopdrachten en mobiele zoekopdrachten.

Het belang van de meta description

Het is essentieel dat de belangrijkste zoekwoorden terugkomen in de Meta Description en dat de tekst aanspoort tot het bezoeken van de website. De meta description is geen factor die directe invloed heeft op zoekmachine optimalisatie doeleinden. Maar de meta description is wel een hele grote communicatie kans waarin een website onderscheidend kan zijn ten opzichte van de concurrent. Het tonen van een opvallende meta description is daarom zeer belangrijk voor de commerciële doeleinden.

Daarnaast is er grote waarschijnlijkheid dat Google gebruikerssignalen meeneemt als SEO factor, een goede meta description zorgt voor positieve gebruikerssignalen. Wat ook niet onderschat mag worden is de Click Through rate (CTR), een factor waar een goede meta description een grote invloed op kan hebben.

 

Gerelateerde begrippen: Click Throught Rate (CTR), Meta tags, Meta title.
Vakgebied(en): Zoekmachine optimalisatie.

➥ Terug naar Woordenboek