Westport Notarissen

Inzicht in Performance & draagvlak bij stakeholders: +950% YoY stijging in leads

Bedrijf: Westport Notarissen
Branche:
B2B / B2C
Diensten:
SEO, SEA, data analyse, conversion tracking
Tooling:
diepte-surveys, Semrush, Answerthepublic, Google My Business

Resultaten: meer leads, meer performance inzichten en draagvlak bij stakeholders

  • + 950% YoY stijging in leads vanuit Google Ads (SEA)
  • +30% groei in SEO zoekresultaten
  • inzicht in performance & lead- en contactmomenten middels specifieke dashboards
  • meer draagvlak binnen de verschillende stakeholders

De uitdaging: een effectieve samenwerking opzetten tussen diverse teams met elk zijn eigen notariële dienst

Westport Notarissen biedt een breed scala aan notariële diensten aan in het Westland van Nederland. Ze blinken uit in zowel de service- als dienstverlening en nuchtere aanpak. Met 2 vestigingen in Rotterdam en Naaldwijk bedienen zij zowel particulieren als ondernemers. Daarnaast beschikken ze over een Engelstalige tak die zich richt op expats.

Het doel van Westport Notarissen was simpel maar ook uitdagend: meer leads en zichtbaarheid creëren binnen de regio realiseren en hoger ranken binnen de niet-betaalde zoekresultaten (SEO). Kortom: een leuke uitdaging voor ons team die we direct zijn aangegaan. Naast de performance doelstellingen bleek al snel dat het als strategische partner belangrijk was om meer draagvlak te realiseren.

Westport_afbeelding_website

Aanvalsplan: performance drive & stap-voor-stap groeien

Voor het opzetten van de SEA + SEO strategie zijn we eerst gestart met de wensen van de diverse stakeholders. Hieruit bleek dat deze per werkveld zeer uiteenlopend waren. Middels deze interviews en presentatie zijn we in staat gesteld om zoveel mogelijk input uit de organisatie te halen. Door een individuele way of working – mooi woord voor werkprocessen – per rechtsgebied te ontwikkelen, maar ook geïntegreerde aanpak te hanteren is het gelukt om stap voor stap in zowel performance als draagvlak te groeien.  Zo is er o.a. gekozen om de Google Ads campagne beheersbaar maar wel gekoppeld aan heldere lead doelstellingen te laten groeien.

Om het resultaat van de campagnes inzichtelijk te maken hebben we de diverse dashboards in Looker Studio ontwikkeld, elk gericht op een specifieke stakeholder binnen Westport Notarissen. Op basis van deze dashboards kunnen we niet alleen rapporteren, maar ook SEO/SEA resultaten forecasten.

Klaar om te winnen met je bedrijf op zoekmachines en marketplaces?

Plan een adviesgesprek