200 statuscode

Een 200 HTTP statuscode houdt in dat de aanvraag van een pagina bij de server succesvol is verlopen.

Er zijn twee mogelijke antwoorden van een 200 statuscode bij een aanvraag van een pagina. Bij een GET aanvraag bevat het antwoord een eenheid die correspondeert met de aangevraagde bron. Bij een POST aanvraag bevat het antwoord een eenheid die het resultaat van de actie beschrijft of bevat.

Wat betekent de 200 statuscode voor zoekmachine optimalisatie?

Een 200 statuscode is een standaard code die elke correct functionerende pagina heeft. Wat voor waarde heeft het dan voor SEO?

De aanwezigheid van een 200 statuscode heeft niet per sé een meerwaarde voor zoekmachine optimalisatie. Aan de andere kant heeft de afwezigheid van een 200 statuscode wel invloed op de website. Stel er zijn veel kapotte pagina’s, vanuit de technische kant wordt een kapotte pagina een 404 pagina genoemd, dan is dit niet ideaal voor de crawler van Google. Veel 404 fouten zijn een negatief signaal richting Google.

In de praktijk zie je dat elke website wel over een aantal pagina’s beschikt met een 404/301 of een andere statuscode. Probeer dit regelmatig te onderzoeken en waar nodig te voorkomen of op te lossen. Er zijn diverse tools die je kan gebruiken om de HTTP status van een pagina te bekijken, bijvoorbeeld httpstatus.io.

SEO uitbesteden? Wij zorgen als online marketing bureau voor online groei. Tijdwinst. Meer omzet.

Klaar om te winnen met je bedrijf op zoekmachines en marketplaces?

Plan een adviesgesprek