Alt tags van een afbeelding

De alt tag is een attribuut van een afbeelding, het bestaat uit tekst die de content van de afbeelding beschrijft. Met behulp van de alt tag is het mogelijk om de crawlers van de zoekmachines meer informatie te verschaffen over de inhoud van een afbeelding. Op deze manier kunnen bezoekers met een zichtbeperking die een screen reader gebruiken begrijpen wat er staat. Daarnaast helpt het ook de zoekmachines bij het begrijpen van de afbeelding.

Hoe ziet een geoptimaliseerde alt tag eruit?

De beheerder van een website staat vrij om de alt tag in te vullen hoe hij of zij dat zelf wilt. Voor zoekmachine optimalisatie doeleinden zijn er een aantal richtlijnen vanuit Google. We nemen als voorbeeld een afbeelding van een kitten.

Perzische-kitten-aan-het-slapen

Slechte alt tag:

<img src=”kitten.jpg” alt=”afbeelding”/>

Hier beschrijft de alt tag niks.

Betere alt tag:

<img src=”kitten.jpg” alt=”kitten”/>

Hier beschrijft de alt tag een klein beetje waar de afbeelding over gaat.

Beste alt tag:

<img src=”kitten.jpg” alt=”Perzische kitten aan het slapen”>

Hier beschrijft de alt tag in detail waar de afbeelding over gaat.

Wat moet je vooral niet doen?

<img src=”kitten.jpg” alt=”kittens kat baby kat kitten katten poezen poesje baby poesje kattenvoer goedkoop kattenvoer kitten voer”/>

Met het spammen van zoekwoorden wordt een negatieve gebruikerservaring gecreëerd. Een gevolg kan zijn dat Google de pagina met deze afbeelding als spam markeert en dit kan op zijn beurt weer een negatieve gevolgen hebben op de zoekposities.

Kies voor SEO uitbesteden. Kies voor groei. Wij als online marketing bureau realiseren online zichtbaarheid voor jouw doelgroep.

 

Klaar om te winnen met je bedrijf op zoekmachines en marketplaces?

Plan een adviesgesprek