Wat is een broken link?

Broken links zijn links die niet werken. Deze links geven een 404-foutmelding wanneer erop geklikt wordt, dus ook een 404-foutmelding extra voor de zoekmachines die de website crawlt. Een broken link kan een interne link zijn, maar ook een externe link.

Wanneer een bezoeker van een website op een broken link klikt, dan moet de website een goede en duidelijke 404-pagina hebben.

De nadelen van een broken link

Het grote nadeel van een broken link, is dat de bezoeker op een niet werkend deel van de website terecht komt. Hierdoor is de kans enorm groot dat de bezoeker de website verlaat en misschien naar de concurrent gaat. Voor de zoekmachine heeft een broken link ook gevolgen. Wanneer zij een broken link crawlen en op een 404-pagina terecht komen, zien zij dat als een slecht signaal. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van de website

Hoe los je een broken link op

Om een broken link op te lossen, moet je deze eerst opsporen. Om dit te doen zou je alle links op de website moeten checken, een zeer tijdrovend proces. Gelukkig zijn er verschillende tools te vinden op het internet die dit werk voor jou kunnen doen. Deze tools heten broken link checkers. Deze tools gaan de hele website af en sporen eenvoudig alle broken links voor je op. Wanneer ze dit hebben gedaan kan je beginnen met het repareren van de broken links. Dit is heel vaak een kwestie van de oude foutieve URL aan te passen naar de nieuwe correct URL.

Klaar om te winnen met je bedrijf op zoekmachines en marketplaces?

Plan een adviesgesprek