Boven de vouw is een veelgebruikte term door online marketeers. Boven de vouw is alle content die een bezoeker ziet zonder naar beneden te scrollen. Hoe de bezoeker dit ziet is afhankelijk van de grootte en resolutie van een scherm. De grootte van boven de vouw ligt dus niet vast volgens bepaalde afmetingen, het is een algemene term en kan variabel zijn.

Het nut van de term ‘boven de vouw’

Het optimaliseren van de user experience is niet alleen belangrijk voor de bezoeker, maar heeft ook een positief effect op zoekmachine optimalisatie/adverteren en conversie optimalisatie. Als je ervoor zorgt dat de belangrijkste content boven de vouw zichtbaar is dan is het voor de bezoeker eenvoudiger om naar belangrijke bestemmingen binnen de website te navigeren. Logischerwijs heeft dit een positief invloed op alle disciplines van online marketing.

De term boven de vouw wordt het meeste gebruik door conversie specialisten. Ben je bezig met het verbeteren van de user experience? Lees dan dit artikel met 20 tips om de conversie omhoog te krikken.

 

Gerelateerde begrippen: SEO teksten schrijven, webteksten SEO
Vakgebied(en): Conversie optimalisatie.

➥ Terug naar Woordenboek