Google Search Console heeft een aantal opties om ervoor te zorgen dat je site helemaal gereed is voor gebruik en optimaal werkt. Één van deze mogelijkheden is bijvoorbeeld dat je de mobiele bruikbaarheid kunt testen. Voor vele – en wellicht ook voor jou – kan het soms heel hinderlijk zijn als de tekst op je mobiel veel te klein is of afbeeldingen half wegvallen.
Lees alle delen van onze Google Search Console Guide en ontdek hoe je het maximale uit jouw website kunt halen.
- Introductie: Google Search Console Gids- Deel 1/9
- Google Search Console instellen – Deel 2/9
- Google Search Console gebruiker toevoegen en verwijderen – Deel 3/9
- Resultaten in Google Search Console – Deel 4/9
- URL inspectie Google Search Console – Deel 5/9
- Google Search Console robots.txt en meer – Deel 6/9
- Met Search Console een mobielvriendelijke website – Deel 7/9
- Google Search Console koppelen aan Analytics – Deel 8/9
- Google Ads koppelen aan Search Console – Deel 9/9
De lay out moet geschikt zijn voor zowel de desktop als de mobiele versie. En dat is precies wat je kunt testen bij optimalisatie van Google Search Console.
Rapport site-vitaliteit:
Een goede gebruikerservaring is belangrijker dan je denkt voor het binnenslepen en behouden van klanten. Zorg er daarom voor dat je de resultaten uit het rapport site-vitaliteit van Google Search Console oppakt. Google geeft exact aan om welke URL’s het gaat. Zo kun je heel gericht de fouten oplossen en voor een fijn werkende lay-out te zorgen. Een gestroomlijnde website komt ook nog eens professioneel over bij je klanten.
Mobiele bruikbaarheid Google Search Console:
Even snel je mobieltje erbij pakken en zoeken naar een product of dienst, wie doet dat niet tegenwoordig? Een snelle en effectieve manier om snel bijvoorbeeld een product te bestellen. Heel vervelend is dan een website dat niet helemaal smooth loopt. Te kleine tekst, langzame websites, afbeeldingen die raar door het scherm lopen.
Zorg ervoor dat je website óók gebruiksvriendelijk is voor mobiele gebruikers. Het rapport ‘mobiele bruikbaarheid’ in Google Search Console geeft weer of er pagina’s met fouten zijn. Je kunt heel eenvoudig doorklikken op het probleem. De specifieke URL wordt weergegeven, dus oplossen is een kwestie van doen.
Analyseer altijd eerst of er een dieperliggende oorzaak te vinden is bij het oplossen van een fout. Zo voorkom je dat je steeds maar weer foutmeldingen blijft krijgen, terwijl het probleem te voorkomen is.
Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor dat een bepaalde plug-in de mobiele versie niet ondersteunt of dat de uitlijning niet juist is ingesteld. Een responsive webdesign is in dit laatste geval een ideale oplossing. Dit type website past het formaat automatisch aan. Content breder dan het scherm of afbeeldingen die raar door het beeld lopen zijn hierbij verleden tijd.
Is de fout opgelost – volgens jouw inzichten? Geef dit aan in Google Search Console! Dit kan door op ‘oplossing valideren’ te klikken. Google beoordeelt vervolgens of de fout juist is opgelost.
Wij zijn als SEO expert op de hoogte van alle Google updates. Zo voorkomen wij strafpunten voor onze klanten en benutten wij kansen optimaal.
Google update mobiele laadtijd vanaf 2021
Kan de laadtijd van de mobiele websiteversie wel heel wat levels omhoog, zorg er dan voor dat je geen uitstelgedrag vertoont. Dit kan zeker vanaf 2021 zuur uitpakken. Google gaat vanaf dit jaar streng letten op de mobiele laadtijd. Hoe sneller de mobiele versie laadt, hoe meer kans er is dat je hoger rankt.
En geheel logisch deze update, want niets is meer frustrerend dan een tergend-langzaam-ladende-website. Voorkom dat je hierdoor klanten verliest, zorg ervoor dat je Google te vriend houdt.